A QUARTZ Alapkezelőről

A QUARTZ Befektetési Alapkezelő Zrt. 2017-es alapítása óta kiemelt célja, hogy folyamatosan bővülő, jövőbe mutató és innovatív befektetési lehetőségeket biztosítson ügyfelei számára, amelyek megfelelő hozamtermelő képességgel rendelkeznek a befektetési kockázatok tudatos menedzselése mellett.

A magas minőségű, professzionális szolgáltatásra garanciát jelent az alapkezelő prudens működése, nagy hozzáértéssel rendelkező szakértői csapata. Az egyes alapok portfóliójának kialakításakor a kockázatmegosztás- és kezelés mellett a hozammaximalizálás kritériuma a legfontosabb tényező, az alapkezelő ennek fényében választja ki a befektetők hozamelvárásainak legmegfelelőbb befektetési célpontokat.

A QUARTZ Befektetési Alapkezelő eddigi működése során elsősorban a magyar ingatlanpiacon volt aktív, miközben az ingatlanalapokon túl foglalkozik még értékpapír- és magántőkealapok kezelésével is. Az ingatlanbefektetések fókuszában elsődlegesen kereskedelmi ingatlanokkal (irodaépületek, ipari és kereskedelmi egységek, szállodák, logisztikai ingatlanok) kapcsolatos fejlesztési projektek állnak, de emellett más jellegű befektetési célok vagy eszközök (pl. lakóingatlanok) is a kezelt alapok portfóliójában szerepelhetnek. Számos esetben műemlékvédelmi épület rekonstrukciója is köthető az ingatlanokhoz. Az ingatlanbefektetéseken túl a QUARTZ az általa kezelt magántőkealapokban több hazai és külföldi befektetést hajtott végre: ezek a humán szektorhoz (magánoktatás és -egészségügy, rekreációs lehetőségek), pénzügyi szférához és termelő vállalatokhoz kapcsolódó pénzügyi befektetések.